Lippukuntamme jäsen Kira valittiin seurakuntaneuvostoon edellisissä seurakuntavaaleissa ja hän on nyt toiminut seurakuntaneuvostossa viime vaalikauden. Kysyimme Kiralta muutamia kysymyksiä ja hän vastasi:
Mitä partioon liittyvää neuvosto on päättänyt/käsitellyt sun kaudella?
– Toimintarahat on joka vuotinen keskustelu, jossa partiolaisten ääntä on pidettävä esillä. Säästöjä on tehty ns. juustohöylä-periaatteella, eli kaikista työmuodoista on leikattu. Partiolaisten osa on kuitenkin vuokrat, joista on saatu pidettyä kiinni puheenvuoroilla ”jos niistä leikataan niin silloin osa lippukunnista kaatuu”.
– Tasaisin väliajoin on noussut myös keskusteluun ”voisiko koloja yhdistää”. Joka on tietty asia jossa partiolaisen on hyvä olla selittämässä miksei näin voi tehdä ihan vaan hallinnollisesta syystä.
Mikä olisi voinut mennä toisin jos siellä ei olisi ollut partiolaisten messissä?
– Edellisten lisäksi esim. viime vuonna jaettu yhteisvastuun ylimääräinen raha oli mennä rukouslaulajien pullaan. Partiolaiset on validi vaihtoehto moneen, jos joku muistaa heidän olemasssa olon.
Mitä sellaista partiolaisilla on joka hyödyttää neuvostotyöskentelyä yleisellä tasolla?
– Ymmärrystä siitä millaisia nuoret on, millaisiin muutoksiin nuoret ovat valmiita ja mitä ei-eläkeläisten päässä alueella liikkuu.
Mitä esim.vaeltajaikäinen/aikuinen partiolainen saa/hyötyy neuvostossa toimimisesta?
– Neuvostossa oppii perustelemaan asiansa ihmisille jotka eivät ymmärrä kontekstia ollenkaan. Samoin toimiminen eri-ikäisten ihmisten kanssa on kehittynyt. Kokouskäytännöt ovat huomattavasti jäykempiä kuin partiossa, joten siihen pitää varautua, mutta siinä voi myös oppia paljon. Samoissa toimikunnissa pyörii ihmiset mm. kunnanvaltuustoista, joten verkostoitumiseen neuvosto on erittäin hyvä.
Saako sieltä pahaa kokouspullaa? Onko se meriitti CVseen?
– Kokouspulla on yleensä hyvää, CV-mainintana pitkäjänteinen vaalein valittu luottamustoimi on aina hyvä!