Lippukunnan aikuiset ovat monimuotoinen ryhmä, osa on mukana viikkotoiminnassa mahdollistamassa nuorempien harrastuksen, osa osallistuu harvemmin tai projektiluonteisesti. Toimintaa järjestetään yhdessä suunnitellun mukaisesti ja esimerkiksi aikatauluista voit kysellä alhaalla olevista yhteystiedoista.

Aikuisena partiossa pääsee kokemaan todella suuria haasteita, rikkomaan rajojaan, käymään epämukavuusalueella ja selviytymään sieltä takaisin tyytyväisenä, että kokeili jotain uutta. Aikuisena pääsee retkelle nuorten kanssa ja voi olla iloinen lippukunnan fiksuista ja osaavista nuorista. Aikuisena partiossa huomaa myös sen, että järjestössä, jossa ikäkaudet määrittävät tekemistä todella paljon iällä ei sitten loppujen lopuksi ole kovinkaan paljon merkitystä, Me olemme kaikki partiolaisia.

Mikäli haluat mukaan toimintaa ota yhteys Miikku (0503039780, miikka.liisa(a)gmail.com) tai Bambi (0400725353, tuuli.piiroinen(a)partio.fi)

”Aloitin partiossa tammikuussa 2015. Olen sen jälkeen käynyt helmikuussa Helmileirin (sudenpentuleirin osalta), Maaliskuussa Hobittin, istunut 2:ssa JN:ssä ja nyt huhtikuun lopulla osallistuin Partioviikon Kohtaamis-tapahtumaan. Näin Kohtaamisessa lähes 4000 partiolaisen joukossa Suvilahden festarialueella jo vanhoja tuttuja mm. Helmeltä. Tuntuu, että olisin ollut Partiossa jo ikuisuuden. Tavallaan olenkin, aloitin Matinkylässä Muuttolinnuissa joskus 80-luvun lopulla, tässä on nyt vain ollut noin 30-vuoden ei-aktiivinen tauko välissä. Sain myös ensimmäisen pestini kesäkuun 2015 Pupu-leirille. Se mikä minulta puuttuu, on partionimi, mutta ei sitä varmaan voi keksiä, se tulee varmaan jos on tullakseen.

Nyt puhutaan paljon, että partio on kaikenikäisille – siltä tuntuukin! Vaikka oma partioharrastukseni alkoi oman pienen sudenpennun harrastuksesta, huomaan että harrastuksesta on yllättäen ja nopeasti tullut myös ihan oma harrastukseni. Tein juuri Turvallisesti yhdessä –verkkokoulutuksen, joka avasi silmäni siitä, kuinka tärkeä ja vastuullinen rooli aikuisilla on partiotyössä. On hienoa olla osana tärkeää työtä nuorten turvallisessa kasvatuksessa ja olla mukana oman lapseni harrastuksessa. Olen vaikuttunut lyhyessä ajassa nuorista ja vähän vanhemmista johtajista, joiden tekemisessä näkyy vastuullisuus ja taito, sekä yhtälailla nuorista partiolaisista – reippaita ja liikunnallisia nuoria – täysin jotain muuta kun mediassa oleva kuva nykynuorista. Eihän tästä voi kun tykätä.

Olisi hienoa, jos tämän lukisi joku muukin aikuinen, joka saisi kipinän partioon aikuisiällä.

Pupua odotellessa!

-Simo”