KENELLE PARTIOTOIMINTA ON?

Partiotoiminta on tarkoitettu aivan kaikille! Partiossa toimitaan iän perusteella muodostetuissa ryhmissä. Näillä kaikilla on omanlaisensa partio-ohjelma. Partio-ohjelma perustuu viiteen ikäkauteen sekä perhepartiotoimintaan:
7–9-vuotiaat sudenpennut
10–12-vuotiaat seikkailijat
12–14-vuotiaat tarpojat (viimeinen puoli vuotta on koulutusjoukkuetta)
15–17-vuotiaat samoajat
18–22-vuotiaat vaeltajat
Perhepartiolaiset

Näiden lisäksi yli 22-vuotiaat voivat harrastaa partiota vapaaehtoisina erilaisten projektien ja ryhmien kanssa sekä viettää aikaa ja oppia uutta lippukunnan omassa Orpokanat -ryhmässä.

MITÄ PARTIOSSA TEHDÄÄN?

Partiolaiset kokoontuvat viikoittain lippukuntansa kokoontumispaikassa eli partiokololla. Kokouksissa tehdään oman ikäkauden aktiviteetteja, joissa opitaan luonto- ja retkitaitoja, kädentaitoja, ryhmässä toimimista, luovuutta, toimeliaisuutta ja vastuun kantamista – ja samalla pidetään hauskaa! Taidot ja tehtävät kasvavat vähitellen iän myötä.

Partiossa
– tutustutaan uusiin ihmisiin
– retkeillään luonnossa, metsässä ja vesillä – Suomessa ja ulkomailla
– yövytään teltassa tai mökissä kesällä ja talvella
– osallistutaan erilaisille leireille
– leikitään ja lauletaan kavereiden kanssa
– opitaan kokemisen ja tekemisen kautta
– päätetään yhdessä asioista ja jaetaan vastuuta
– harjoitellaan johtamistaitoja
– kokoonnutaan viikottain oman ryhmän kanssa
– saadaan kansainvälisiä kokemuksia

MILLAISIA VARUSTEITA TARVITSEN JA MISTÄ NIITÄ SAAN?

Näille nettisivuille on kerätty kattava tietopaketti varusteista ja niiden hankinnasta. Kannattaa siis kurkata tänne.

MISTÄ SAAN PARTIOHUIVIN?

Huivin saa ostettua käteisellä tai mobilepay/korttimaksulla kololta 13€ hintaan. Mobilepaylla maksaessa laita saajaksi numero 68596. Huivi kannattaa nimikoida, koska niillä on taipumus unohtua ja hävitä ja vain nimikoitu huivi löytää takaisin omistajalleen.  Voit maksaa huivin myös suoraan lippukunnan tilille. Mikäli maksat huivisi tilille, niin ota kuitti tilitapahtumasta mukaan kokoukseen.
Saaja: Olarinmäen Samoojat ry.
Tili: Nordea FI27 1432 3000 2043 47
Viite: 136
Viesti: partiolaisen nimi ja ryhmä

KUINKA OTAN YHTEYTTÄ?

 Yhteystiedot 

Lippukunnassa ei kukaan saa palkkaa tai korvausta tehdystä työstä vaan kaikki hoidetaan vapaaehtoisten voimin. Ymmärräthän siis, että vastaamiseen voi mennä jopa viikko. Jos asiasi on kiireellinen kannattaa soittaa lippukunnanjohtajalle, ohjelmajohtajalle tai pestijohtajalle, jotka tietävät kuka lomailee koska ja osaavat auttaa sinut eteenpäin. 

MITÄ PARTIO MAKSAA?

Partion jäsenmaksu Olarinmäen Samoojissa on vuonna 2022
– I-jäseniltä (kaikki yli 17-vuotiaat) 94,50€
– II-jäseniltä (kaikki saman perheen 7-16-vuotiaat, jos perheessä I-jäsen) 76,50€
– III-jäseniltä (perhepartion 4-6 -vuotiaat) 23,50€

Jäsenmaksulla jäsen saa viikottaiset kokoukset, joiden lisäksi retki-, leiri- ja kisaosallistumiset maksavat noin 10-20€/vrk. 

Jäsenmaksuun on mahdollista hakea avustusta suoraan Suomen partiolaisilta. Ajankohtaiset ohjeet tähän löytyvät joka vuosi täältä.

Lippukunnan omiin maksuihin on varattu noin 1000€ stipendirahasto per vuosi. Avustuksen voi hakea yksittäistä tapahtumaa varten tai koko vuodeksi kerrallaan. Avustushakemukset käsitellään luottamuksellisesti hallituksessa, eikä päätöksistä viestitä kuin asianomaisille. Lippukunnan avustukset ovat ensisijaisesti tarkoitettu lippukunnan omiin tapahtumiin. Mikäli haet tukea piirin tai SP:n tapahtumaa varten tulee sinulla ensin olla ko tapahtuman omasta avustuksesta päätös. 

Avustushakemus OMS >Hakemus tulee lähettää hallitukselle sähköpostilla osoitteeseen hallitus@olarinmaensamoojat.fi

Yksin asuvat opiskelijat saavat automaattisesti -50% osallistumismaksun lippukunnan omista tapahtumista poislukien leirit ja vaellukset.

MITEN MUKAAN?

Lippukunnan ikäkausitoiminnan voi aloittaa 7 vuotta täyttettyään. Sudenpenturyhmiä aloittaa yleensä vuoden aikana vähintään kaksi. Toinen tammikuussa (ekaluokkalaiset) ja toinen elokuussa (tokaluokkalaiset).

Valitettavasti kaikki lapset eivät aina mahdu heti mukaan toimintaan, joten jäsenhakemuksen tekeminen ajoissa kannattaa. Jäsenhakemuksen voi tehdä tästä, jonka jälkeen laitetaan sähköpostia sopivan ikäkauden ikäkausivastaavalle.

Perhepartioon pääsee mukaan ottamalla yhteyttä perhepartiovastaavaan.

 

MINULLA TAI LAPSELLANI ON ERITYISRUOKAVALIOITA. MITEN TOIMIN?

Leireillä, retkillä ja muissa tapahtumissa pyrimme tarjoamaan ruokaa jokaisen osallistujan erityisruokavaliot huomioon ottaen. Tapahtumien ilmoittautumislomakkeella voit ilmoittaa erityisruokavaliosi.

 

 Yhteystiedot

MINULLA TAI LAPSELLANI ON ERITYISTARPEITA. MITEN TOIMIN?

Lippukuntamme kiinnittää erityistä huomiota siihen, että jokainen voi osallistua toimintaan omana itsenään ja pyrimme siihen, että erityistarpeet eivät estäisi toimintaamme osallistumista.  Ota yhteyttä ikäkausivastaavaasi, mikäli toivot tarpeesi huomioitavan retkillä, tapahtumissa tai lippukunnan yleisissä käytänteissä. 

MUUTIMME TOISELLE PAIKKAKUNNALLE, MITEN EROAN?

Jäsenrekisteri Kuksassa on jokaisen jäsenen omassa tietokortissa ”Jäsenyydet” välilehdellä tieto kaikista lippukuntien jäsenyyksistä. Oikeassa laidassa lippukunnan kohdalla on ”hae eroa”-painike, jota kautta voit ilmoittaa erostasi. Jos sinulla on useita lippukuntajäsenyyksiä, jokaisen jäsenyyden kohdalla on oma painikkeensa.

Kun jäsen tai huoltaja päättää jäsenyyden Eroa partiosta -painikkeen kautta, jäsenlaskutus kyseisen jäsenen osalta päättyy ja lippukuntaan lähtee tieto odottavasta eropyynnöstä. Lippukunta käsittelee eropyynnöt kuukauden sisällä. Kun eropyyntö on käsitelty, eronneelle lähtee vielä Exit-kysely. Toivomme jokaisen vastaavan kyselyyn, jotta lippukunta saa tärkeää tietoa toiminnan kehittämiseksi!

Mikäli uudella paikkakunnalla löydät lippukunnan ja haluat jatkaa harrastusta, kannattaa kertoa jäsenyyttä hakiessa, että on ollut aikaisemminkin partiolainen. Tällöin Kuksasta löytyy vanhat tietosi, joiden päälle on mukava rakentaa uutta partiopolkua!

PERHEELLÄNI ON TALOUDELLISESTI TIUKKAA JUURI NYT, VOINKO HAKEA AVUSTUKSIA?

Jäsenmaksuun on mahdollista hakea avustusta suoraan Suomen partiolaisilta. Ajankohtaiset ohjeet tähän löytyvät joka vuosi jäsenlaskusta.

Lippukunnan omiin maksuihin on varattu noin 1000€ stipendirahasto per vuosi. Avustuksen voi hakea yksittäistä tapahtumaa varten tai koko vuodeksi kerrallaan. Avustushakemukset käsitellään luottamuksellisesti hallituksessa, eikä päätöksistä viestitä kuin asianomaisille. Lippukunnan avustukset ovat ensisijaisesti tarkoitettu lippukunnan omiin tapahtumiin. Mikäli haet tukea piirin tai SP:n tapahtumaa varten tulee sinulla ensin olla ko tapahtuman omasta avustuksesta päätös. 

Avustushakemus

Avustushakemuksen voi printata, täyttää ja palauttaa omalle johtajalle tai samoihin kysymyksiin voi vastata sähköpostilla ja lähettää sen osoitteeseen hallitus@olarinmaensamoojat.fi

Yksin asuvat opiskelijat, jotka maksavat itse osallistumismaksunsa saavat automaattisesti -50% osallistumismaksun kaikista lippukunnan omista tapahtumista.