Olarinmäen Samoojissa aloitti tammikuussa 2020 ensimmäinen perhepartioryhmä. Perhepartio on 3-7 -vuotiaille ja heidän aikuisilleen suunnattua toimintaa, jossa koko perheeksi kutsuttu yksikkö tekee yhdessä, kokee yhdessä ja pääsee osaksi lippukunnan toimintaa. Perhepartioon lapsi voi osallistua oman vanhemman, isovanhemman, kummin tai muun tutun aikuisen kanssa.

Perhepartion tarkoituksena on partioon tutustuttamisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Perhepartiotoiminta mahdollistaa aikuisille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita aikuisia säännöllisesti.

Toimintasuunnitelma kevät 2024

Muutokset mahdollisia.

21.1 Kotaretki

11.2. Pulkkamäki

3.3. Ruokailupussit Ompun pajalla

24.3. Kynttilänvalantaa

14.4. Lautapelejä kololla

5.5. Uimahalli

26.5 Viimeinen kevään tapaaminen

Kokoukset ovat pääasiallisesti 14.30-16.30 ellei toisin mainita.ke

Mitä perhepartio maksaa?

Perhepartion hinta määräytyy perheen koon perusteella. 

Jäsenmaksut vuonna 2023 (lippukunta + Suomen Partiolaiset/Pääkaupunkiseudun partiolaiset):
1-jäsen 20 € + 64,50 € = 84,50 €
2-jäsen 20 € + 46,50 € = 66,50 €
3- jäsen 0 € + 12,25 € = 12,25 €

1-jäsenmaksun maksavat kaikki lippukunnan yli 17-vuotiaat jäsenet. 2-jäsenmaksu on 7-17-vuotiaille perheen toisille jäsenille ja 3-jäsenmaksu 4-6 -vuotiaille.

Alle 4-vuotiaat osallistuvat toimintaan ilman jäsenmaksua.

Jäsenmaksulla jäsenet ovat vakuutettuja tapaamisissa ja retkillä, saavat 10% alennuksen Partioaitasta ja Scandinavian Outdoorstoresta sekä saavat Partio-lehden. Tämän lisäksi jäsenmaksu kattaa askartelu-, merkki-,  leivonta- ja retkivälinekuluja kokouksissa. 

Jäsenmaksujen lisäksi yksittäisistä erikoiskokoontumisista saatetaan periä ruoka- tai ohjelmamaksu. Leiristä ja retkistä osallistumismaksu on noin 10-20€ per henkilö.  

Miten pääsen mukaan?

Perhepartioryhmään otetaan alustavasti mukaan ensimmäiset 15 perhettä. Tarkistaaksesi jonotustilanteen ota yhteyttä OMS:in perhepartioohjaajiin (tassupartio@olarinmaensamoojat.fi). 

Kun perheellenne vapautuu paikka ryhmästä, saatte ohjeet jäsenhakemuksen tekemiseen. Ennen jäsenhakemusten tekoa perhe voi kokeilla yhden kerran tapaamisia Ei-Vielä-Partiolaisten vakuutuksilla. 

Perhepartio vs partioperhe

Mikä ero on perhepartiolla ja partioperheellä? 

Kuten yllä todettu, perhepartio on toimintaa, jonka kohteena on koko perhe – lapsista aikuisiin. Tämän lisäksi kaikillä jäsenmaksun maksaneilla on mahdollisuus osallistua laajemminkin lippukunnan toimintaan partioperheenä. 

Ero näiden kahden välillä on kohderyhmässä. Perhepartiota harrastaessa perhe itse toteuttaa itselleen ja toisille perheille vuorotellen elämyksiä. Partioperheen tekemisen kohteena on ensisijaisesti 7-22 -vuotiaat lippukunnan jäsenet. Perhepartiota siis harrastetaan, siinä missä partioperheen aikuiset ovat vapaaehtoistöissä partiossa lasten kulkiessa mukana. 

Vapaaehtoisena partiossa voi aikuinen kokea erilaisia asioita, oppia itsestään ja toisista ihmisistä sekä kehittyä ja nauttia itse tekemisestä! Kannattaa siis rohkeasti lähteä mukaan lippukunnan toimintaan myös partioperheenä. Hyvä hetkiä kokeilla tätä on esim lippukuntaretkellä, jossa perhepartion vierailu kestää muutaman tunnin, mutta samalla voi jäädä paikalle partioperheenä perhepartio-osuuden jälkeen.