OMSilaisen virallinen partioasu

Tärkeimpiä ovat partiohuivi ja partiopaita sekä merkit. Nämä kannattaa hankkia heti aluksi. 

Partiohuivia pidetään aina partiossa ollessa. Lippukunnan huivi on valkoinen puuvillahuivi, jossa on tummanvihreät kanttaukset. Huivin saa ostettua käteisellä tai mobilepay (numero 68596)/korttimaksulla kololta 13€ hintaan. Huivi kannattaa nimikoida, koska niillä on taipumus unohtua ja hävitä ja vain nimikoitu huivi löytää takaisin omistajalleen.

Partiopaitaa käytetään retkillä, leireillä, osassa kokouksia ja erityisesti silloin kun ryhmä poistuu koloillan aikana kololta. Partiopaita on sudenpennuilla tummansininen collagepaita ja seikkailijoilla ja sitä vanhemmilla sininen virallinen partiopaita. Partiopaitoja myy Scandinavian Outdoorstore https://scandinavianoutdoor.fi/partiotuote/partio/partioasut/partiopaita-05-sin-lasten/, jonka lisäksi partiokirpputoreilta löytyy varsinkin pieniä kokoja paidasta. Paidan kanssa voi halutessaan käyttää partiovyötä.

Partioasua käytetään virallisissa tapahtumissa, kuten paraateissa, lipunnoistoissa, jumalanpalveluksissa, lippukunnan juhlissa sekä edustustilaisuuksissa. Partioasuun kuuluu paidan ja huivin lisäksi myös tumma siisti alaosa (housut tai hame) sekä partiovyö. 

Partiopaitaan kiinnitetään seuraavat merkit:

Vasempaan hihaan (ylhäältä alas)
– Kaupunkitunnus “ESPOO”
– Lippukuntatunnus yläpalkin logon suuntaisesti
– EPT merkki hevosenkenkä ylöspäin suunnattuna
– Piiritunnus “Pääkaupunkiseudun partiolaiset” niin, että lilja on ylöspäin ja apila alaspäin
– SP:n tunnus liljat vertikaalisti ja apilat horisontaalisesti
– WAGGGS & WOSM maailmanjärjestöjen tunnukset. Liila WOSM vasemmalle ja sininen WAGGGS oikealle.

Oikeaan hihaan:
– Oman ikäkauden suoritusmerkit
– Aikuisilla suuret tapahtumat uusimmasta vanhimpaan ylhäältä alas

Oikean taskun yläpuolelle:
– Suomen partiolaiset -merkki

Kaikki tarvittavat merkit voi ostaa kololta yhteispakettina hintaan 10€ tai yksittäisinä kappaleina 2€. Apua merkkien ostoon ja kiinnittämiseen voi kysyä omalta johtajalta!

Lisätietoja partiolaisten puku- ja merkkiohjeesta https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partioasu-ja-merkit/