OMSilaisen varusteohje

Alla on listattu partioharrastuksessa tarvittavia varusteita. Suurimman osan varusteista voi ostaa ihan marketista, eikä hintalappu ole takuu siitä, että varusteet ovat toimivia. Kaikkea ei myöskään tarvitse hankkia heti, ison osan varusteista voi lainata, ostaa vanhemmilta partiolaisilta tai hankkia esim joulu- tai synttärilahjaksi. Facebookissa on myös mm. “partiokirpputori” -ryhmä, jossa kauppa käy tiuhaan.

Jäsenkortilla (löytyy Kuksasta) saa 10% alennuksen Scandinavian Outdoorstoresta sekä partioaitasta, myös alennustuotteista. (ei koske partiotuotteita)

Huivi, partiopaita ja kirja (sudenpennuille) olisi hyvä kuitenkin hankkia mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Ethän unohda nimikoida varusteitasi!

Kokouksissa tarvittavat tavarat

– Partiohuivi (osto-ohjeet löytyvät alempaa)

– Ulkoiluun soveltuvat vaatteet (kaikissa kokouksissa ollaan ulkona ainakin vähän aikaa)
– Sudenpennuilla Sudenpennun jälki -kirja (ensimmäisen kirjan saa lippukunnalta)

– Partiopaita on myös sopiva asuste myös viikkokokoukseen

Ensimmäisen Jälki-kirjan saat omalta johtajalta, mutta mikäli kadotat sen, saa Scandinavian Outdoorstoresta uuden. Taitomerkit saa omalta johtajalta, kun merkki on kokouksissa ensin suoritettu. Näiden hinta katetaan jäsenmaksulla.

Seikkailijoille ja tarpojille Reppu-kirja on oiva joululahjaidea! Kololla on muutamia kirjoja, joita käytetään kokouksissa ja retkillä, mutta oma kappale on kiva olla olemassa.

Huivin saa ostettua käteisellä tai mobilepay/korttimaksulla kololta 13€ hintaan. Mobilepaylla maksaessa laita saajaksi numero 68596. Huivi kannattaa nimikoida, koska niillä on taipumus unohtua ja hävitä ja vain nimikoitu huivi löytää takaisin omistajalleen.  Voit maksaa huivin myös suoraan lippukunnan tilille. Ota kuitti tilitapahtumasta tai kuvankaappaus Mobilepaylla maksetusta huivista mukaan kokoukseen.
Saaja: Olarinmäen Samoojat ry.
Tili: Nordea FI27 1432 3000 2043 47
Viite: 136
Viesti: partiolaisen nimi ja ryhmä

Retkivarusteistasi olisi hyvä löytyä seuraavat
 • Partiohuivi
 • Partiopaita
 • Rinkka (rinkan tulee olla niin iso, että sinne mahtuu omien tavaroiden lisäksi myös ryhmän yhteistä kannettavaa)
 • Rinkan sadesuoja
 • Kompassi
 • Otsa- tai taskulamppu sekä varaparistot
 • Istuinalusta
 • Puukko (terävä puukko on turvallisin vaihtoehto, joten muistathan teroittaa omasi itse tai suutarilla silloin tällöin)
 • Makuupussi (sudenpennut nukkuvat kylmällä sisällä, mutta seikkailijoille ja sitä vanhemmille suositellaan talvipussia/3-vuodenajan pussia tai vaihtoehtoisesti kahta pussia päällekkäin)
 • Makuualusta
 • Retkeilyyn ja ulkoiluun sopivat vaatteet sekä jalkineet
 • Sadevarusteet (Vedenpitävyys vähintään 8000 mm, jos oikeasti sataa on Reiman kumipuku tai vastaava paras vaihtoehto)
 • Retkiruokailuvälineet (muoviset/metalliset) kangaspussissa
 • Juomapullo
Talvipakkasilla kerrospukeutuminen on erittäin tärkeää.

Samoajavartio Kumiankka-armeija teki videon kerrospukeutumisesta keväällä 2015:

https://www.facebook.com/OlarinmaenSamoojat/videos/1131747606849511/

Rinkan pakkaaminen

Rinkan pakkaaminen vaatii harjoittelua, mutta kaiken A ja O on, että lapsi itse pakkaa tavaransa. Huoltajan on kuitenkin hyvä ensimmäisillä kerroilla olla mukana keräämässä tavaroita kasaan ennen niiden laittoa rinkkaan. Kun kaikki tarvittavat tavarat on kerätty pöydälle, sängylle tai lattialle on hyvä tarkistaa, että kaikessa on nimikointi.

Rinkka pakataan niin, että tavarat ovat loogisessa järjestyksessä sen mukaisesti koska luulet niitä tarvitsevasi. Sivutaskuun on hyvä sijoittaa pipot, hanskat ja istuinalusta, rinkan alataskuun sadevarusteet ja lisäkerrastoja, päälitaskuun taskulamppu ja ruokailuvälineet. Pakkausta helpottaa huomattavasti, jos rinkka pakataan samalla logiikalla joka kerta!

Isot esineet kuten makuualusta ja makuupussi pakataan rinkan ulkopuolelle (makuupussi sisäpuolelle vain jos se mahtuu muiden tavaroiden jälkeen sinne). Rinkasta kannattaa pakata mieluummin pitkula kuin pullukka ja katsoa, ettei hassun mallisten tuotteiden väliin jää koloja.