Liity mukaan

MITEN MUKAAN?

Helpoiten ilmoittautuminen käy suoraan jäsenrekisterin liittymislinkin avulla osoitteessa https://kuksa.partio.fi/kotisivut/jasenhakemus.aspx?id=9999115. Täytettyäsi jäsenhakemuksen, ota yhteys oikean ikäkauden ikäkausivastaavaan. Yhteystietoihin pääset tästä.

Lisätietoa eri-ikäisistä partiolaisista ja kokousajoista löydät Ryhmät välilehdeltä.

Lippukunnan jäseneksi voi liittyä kuka tahansa 7-vuotta täyttänyt. Voit joko ottaa yhteyttä suoraan kyseisen ikäkauden ikäkausivastaavaan tai, jos et oikein ole varma, lippukunnanjohtaja Severiin. Yhteystiedot löytyvät omalta sivultaan.

Yhteyttä voi ottaa, vaikka ikää jäsenyyteen ei vielä olisikaan. Keväisin aloittaviin sudenpentulaumoihin on yleensä sen verran tunkua, että jonoon ilmoittautuminen kannattaa ennakkoon.

MITÄ PARTIOSSA TEHDÄÄN?

Partiossa toimitaan ryhmässä ja opetellaan huolehtimaan itsestä, omista tavaroista, kavereista ja yhteisistä tehtävistä ikäkaudelle sopivalla tavalla.

Partiossa leikitään, kokeillaan nikkarointia ja muita kädentaitoja, tutustutaan partioihanteisiin ja  tietenkin opetellaan retkillä ja metsässä tarvittavia taitoja käytännönläheisesti. Partiossa harjoitellaan ensiapua ja osallistutaan Yhteisvastuu-keräykseen ja muihin projekteihin. Partiossa aikuisetkin heittäytyvät, leikkivät ja laulavat. Partiossa päätetään asioista yhdessä.

Retkeily ja luonnossa liikkuminen on olennainen osa partioharrastusta. Retkeilemme ryhmien kesken ja välillä koko lippukunnan voimin lähiluonnossa, metsässä, vesillä, erämaassa …

MIKSI PARTIOSSA TEHDÄÄN SITÄ MITÄ SIELLÄ TEHDÄÄN?

Partiotoiminnan päämääränä on auttaa lasta ja nuorta kasvamaan vastuuntuntoiseksi ja itsenäisesti ajattelevaksi yhteiskunnan jäseneksi, joka elää tasapainossa itsensä, toisten ihmisten ja elinympäristönsä kanssa.

Partion kasvatustavoitteet jaetaan neljään osa-alueeseen; itsensä kehittäminen, toisten huomioiminen, suhde yhteiskuntaan ja luontoon. Partiossa kaikkea toimintaa ohjaa nousujohteisuus; joka vuosi kehitytään hieman paremmaksi kaikissa näissä osa-alueissa.

Partiotoiminta on vapaaehtoista kansalaistoimintaa. Se on nuorten toimintaa, jossa tarvitaan eri-ikäisiä aikuisia ohjaamassa ja tukemassa lasten ja nuorten kasvua. Partiotoiminta on avointa kaikille. Se on itsenäisiä ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta. Partioliike on kansainvälinen: partiolaisia on miltei kaikissa maailman maissa (216). Yhteensä meitä on maailmassa tällä hetkellä yli 38 miljoonaa, Suomessa 70 000 ja pääkaupunkiseudulla 10 000.

Partio on nuorisojärjestö ja kasvatusjärjestö. Partiossa toimitaan ryhmässä. Ryhmässä kasvaa vastuuseen ja oppii toisaalta, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea. Partio-ohjelma etenee nousujohteisesti. Partiossa kasvatuskeinoja ovat tekemällä oppiminen, perinteet, partioaate, toiminta luonnossa, sosiaalinen toiminta, johtajatehtäviin kouluttaminen ja kansainvälinen toiminta.

MITÄ PARTIOHARRASTUS MAKSAA?

Jäsenmaksun suuruus on noin 80€, johon sisältyy lippukunnan tarjoamat viikottaiset kokoukset sekä partiolehti ja toissijainen vakuutus partiotapahtumissa. Tämän lisäksi jäsenet saavat -10% Scandinavian Outdoorstoresta. Lisätietoja jäseneduista täältä.

Retket ovat viikonlopun mittaisia ja maksavat 5-20€. Leirit 4-7 yötä 80-160€.

Kaikkiin maksuihin voi hakea vapautusta. Jäsenmaksuun Pääkaupunkiseudun Partiolaisilta (ohjeisiin) ja tapahtumiin lippukunnan hallitukselta ohjeisella lomakkeella.

ERITYISTÄ TUKEA KAIPAAVAT LAPSET JA NUORET

Partiotoiminta on avointa toimintaa kaikille, myös heille jotka tarvitsevat erityistä tukea. Avoimella ideoinnilla ja yhteistyöllä kotien kanssa voivat partiota harrastaa kaikki. Yhteistyön tärkeyttä ei voi liiaksi korostaa. Jos lapsella tai nuorella on sairaus tai rajoite, joten olethan rohkeasti yhteydessä oman ikäkautesi ikäkausivastaavaan ja katsotaan yhdessä miten partiosta saadaan mukava harrastus myös teidän perheellenne.