Lippukunta

Olarinmäen Samoojat on vuonna 1977 perustettu aktiivinen lippukunta Espoon Olarista. Vuonna 2016 toiminnassa on mukana noin 230 yli 7-vuotiasta tyttöä, poikaa, naista ja miestä.  Lippukunnan toiminnassa tärkeitä arvoja ovat yksilön kohtaaminen ja laadukas partiotoiminta. Lippukunnan toiminnassa on aktiivisesti mukana myös paljon aikuisia, joiden tehtävinä on nuorten tukeminen johtajuudessa sekä erilaisten tukitoimien mahdollistaminen.

Partio-ohjelma jakautuu viiteen ikäkauteen: sudenpennut (7-9 v.), seikkailijat (10-12 v.), tarpojat (12-15 v.), samoajat (15-17 v.) ja vaeltajat (18-22 v.) suorittavat kaikki omaa ohjelmaansa, jossa korostuu nousujohteisuus ja tekemällä oppiminen. Sudenpentulaumat, seikkailijajoukkueet ja tarpojavartiot kokoontuvat koulujen lukukaudella kerran viikossa ja lisäksi viikonloppuisin on erilaisia retkiä ja kisoja. Kesällä on aina ohjelmassa partiovuoden odotetuin juttu, leiri.

Täältä näet ryhmien kokoontumisajat.

Olarinmäen Samoojien taustayhteisönä toimii Olarin seurakunta, joka mm tarjoaa lippukunnalle sen kolotilat Kuusikallionkujalla. Osana tätä yhteistyötä lippukunta osallistuu vuosittain Yhteisvastuukeräykseen sekä järjestää alueen muiden lippukuntien kanssa partiolaisten kirkkopyhän tammikuussa. Tammikuisessa kirkkopyhässä annetaan myös partiolupaus.

Mikäli haluat tutustua tarkemmin OMS:in historiaan klikkaa tästä.