Tunnelmia Metsäjäniksen jälkeen

Vaikka retkestä on jo vierähtönyt tovi ei sitä vielä ole unohdettu. Metsäjänis oli yksi suurimmista retkistä pitkään aikaan noin 90:llä osallistujallaan.

Retkellä ja sen jälkeen haastateltujen sudenpentujen mukaan tunnelma oli koko ajan huipussaan. He kokivat oppineensa ohjelmasta, eikä vapaa-aikaakaan ollut liian vähän. Hieman vanhempien osallistujien vastauksissa korostui ruoka, sen erinomainen laatu, herkutteluhetket ja seuraavan ruokailun innokas odotus. Ruokaa todellakin riitti kaikille. Sitä oli itse asiassa varattu niin paljon, että en yllättyisi jos jotkut söisivät vieläkin yli jääneitä leipiä, sellereitä ja muita ruoka-aineksia.

Luukkiin perjantai-iltana saavuttaessa satoi, mutta onneksi se ei menoa haitannut. Teltat saatiin pystyyn ja päästiin popsimaan pitsaa. Illan huipennukseksi Kira sai KoGi-nappulat kaulaansa.

Lauantai oli ohjelmantäyteinen kokonaisuus. Sudenpennut saapuivat jo aamulla lipunnostoon, mistä kukin ikäkausi jatkoi omiin ohjelmiinsa. Tarpojat menivät onkimaan itse valmistamillaan ongilla ja seikkailijat pohtivat mm. metsän puita, kasveja ja lintuja rastiradan merkeissä. Sudenpennut tutustuivat metsään keskittyen yhteen aistiin kerrallaan sekä tekivät miniatyyrikyliä luonnonantimista.

Sunnuntai sujui pakatessa ja siivotessa omia jälkiä. Kaiken kaikkiaan koko retki saatiin hoidettua kunnialla loppuun saakka, ja ennen kaikkea lapsilla oli hauskaa. Niin ja OMS:n Flickriin ilmestynee retkellä otettuja kuvia seuraavien päivien aikana.