Nietoksen toinen päivä

  • Post Author:
  • Post Category:Retket

Toinen retkipäivä alkoi reippaasti maittavalla aamiaisella ja lipunnostolla. Ennen päivän toiminnan alkua saimme lämmitellä ja verrytellä unisia ja kankeita jäseniämme hauskojen leikkien merkeissä. Tämän jälkeen ikäkausikohtaisessa ohjelmassa seikkailijat suorittivat intiaanimerkkiä, johon kuului muun     muassa savumerkkien tekoa ja kasvien tunnistamista. Tarpojat rakensivat valokuvauskehystä, jonka sisällä voidaan ottaa juhlavuoden ryhmäkuvia.

Lounaaksi aktiviteettien jälkeen saimme herkullista hernekeittoa. Iltapäivän aktiviteetissä seikkailijat harjoittelivat kaminan sytyttämistä ja jousipyssyjen rakentamista. Tarpojat pohtivat itsensä arvostamisen tärkeyttä ja vastapainona tälle syvälliselle pohdinnalle päästiin myös harjoittelemaan jätkänkynttilöiden valmistamista moottorisahalla.

Päivällisellä söimme vaihteen vuoksi kasvisruokaa. Kun olimme saaneet itsemme kylläisiksi, pääsimme ulos pelaamaan lipunryöstöä. Lipunryöstön jälkeen oli saunojen ja lumiveistoskilpailun aika. Tyttöjen kilpailun voitti Aarnikotkat ja poikien kilpailun Tuhon näkkileivät. Kilpailun päätyttyä illan huipensi OMSin 40v-juhlavuositeemainen iltaohjelma, jossa luettiin muun muassa pätkä historiikkia vanhoista talviretkistä. Sen jälkeen ryhdyttiin iltatoimiin ja syötiin hodareita ja rahkaa iltapalaksi.

Kuvia retken varrelta voi katsella Flickr-albumista, johon linkki löytyy tästä:

https://flic.kr/s/aHskMtubUz