Mikä Töpö ja Häntä?

Olarinmäen Samoojat kokoontuvat kesällä 2021 omalle kahteen osaan jaetulle leirille Hyvinkään Usmituvalle. Tarpojien leiri-Töpö on 19.7.–21.7.2021 ja sudenpentujen leiri-Häntä on 22.7.-24.7.2021. Seikkailijat voivat valita kummalle leirille he haluavat osallistua.

Yli 15-vuotiaat voivat osallistua valitsemalleen osuudelle tai koko ajaksi leirille. Leirien välissä on johtajien oma Pätkä. 

Leirikirjeen voi lukea joko sähköpostistaan tai nettisivuiltamme.

Millainen leiri on?

Molemmille leireille voi osallistua maksimissaan 50 henkeä. Leirillä toteutetaan perinteistä OMS-henkistä partio-ohjelmaa. Hygieniaan ja muuhun turvallisuuteen kiinnitetään tällä kertaa erityisen tarkkaa huomioita. 

Kuitenkin OMS:n leireille tunnusomaiset piirteet säilyvät mukana ja hauskanpito on taattu! 

Mitä ohjelmaa Töpöllä ja Hännällä on?

Leirin ohjelmassa on perinteisesti partio-ohjelman mukaista touhuamista. Leirillä päästään opettelemaan perinteisiä partiotaitoja, kuten tulentekoa, ruuanlaittoa ja kädentaitoja vanhojen ja uusien partiokavereiden kanssa. Tänä vuonna erikoisuutena on salapoliisitaidot ja nuotioruoan valmistaminen! 

Leirillä on aikaa ohjatun toiminnan lisäksi myös esimerkiksi riippumattolöhöilyyn ja järvessä polskimiseen. Lippukunnan tapaan muonituksen loihtimat ihanuudet eivät jätä ketään kylmäksi, paitsi jätski!

Miten huomioimme koronan Töpöllä ja Hännällä?

Poikkeuksellinen tilanne on otettu leirien suunnittelussa huomioon. Kaikki ohjelma ruokailuja myöten tapahtuu väljästi ulkona, käsien pesua ja desinfiointia on tarjolla usein ja yhteisten wc-tilojen siivousta tiivistetään huomattavasti. 

Leirillä yöpyminen tapahtuu normaalia väljemmin ja esimerkiksi oman teltan tai riippumaton mukaan ottaminen on sallittua, jolloin nukkuessakin voidaan tartuntariskien määrä minimoida. Leirillä tullaankin näkemään lähes koko lippukunnan telttakalusto komeuteensa pystytettynä. Lisäksi ylimääräisiä leirin ulkopuolisia kontakteja vältetään molempien pätkien aikana. 

Tänä kesänä leiri on myös mahdollista perua lyhyelläkin varoitusajalla mikäli leiriläinen sairastuu ennen leiriä edes lieviin oireisiin. Leirille voi tietenkin osallistua vain terveenä. 

Mitä maksaa ja miten ilmoittaudun?

Ilmoittautuminen tehdään Kuksassa. Mukaan ilmoittautumaan pääsee tästä linkistä. Ilmoittautuminen on auki 16.6.2021 asti. 

Leiri maksaa yli 7-vuotiailta 30€, erillinen leirivuorokausi 10€ ja 3-6 vuotiaat maksavat 15€. Leirimaksusta voi halutessaan hakea vapautusta lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen lippukunnan hallitukselta sähköpostilla osoitteeseen hallitus@olarinmaensamoojat.fi. Lippukunnan hallitus käsittelee hakemukset luottamuksellisesti. 

Lisätietoja leiristä tulee lisää lähempänä. Tässä vaiheessa kysymykset voi osoittaa lippukunnanjohtaja Jannelle (janne.nurmisto@partio.fi)