Lippukunnalla on uusi kolo!

Jo pidemmän aikaa on ollut tiedossa, että lippukunnan Kuusikallionkujalla sijaitsevaan koloon tulee linjasaneeraus. Keväällä 2021 pakattiinkin lähes kaikki lippukunnan omaisuus varastoon ja siirryttiin täysin ulkokokousten viettoon ajatuksella, että ennen kesäleiriä päästään muuttamaan takaisin entistä ehompiin tiloihin. Huhtikuussa kuitenkin tuli tieto, että omistaja jatkaa remonttia pitkälle syksyyn ja pääsisimme ehkä tämän jälkeen muuttamaan takaisin. Epävarmuus ajoi lippukunnan hallituksen etsimään uutta tilaa ja pyytämään seurakuntaneuvostolta vuokrasopimuksen irtisanomista.

Pitkien neuvotteluiden, lukuisten näyttöjen ja lippukunnanjohtaja Jannen hienosti johtaman projektin ansiosta voimme ilolla nyt ilmoittaa, että lippukunnalle on vihdoin löytynyt uusi kolo osoitteessa Kuunsäde 3 C.

Vaikka uudella kololla on merkittävästi enemmän tilaa ja mahdollisuuksia, joudutaan kokoontumistilaan nyt panostamaan taloudellisesti. Aikaisemin lippukunnan vuokrasopimus on ollut Olarin seurakunnan nimissä, mutta nyt uuden isomman tilan löydyttyä vuokralaisena onkin lippukunta. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa lippukunta vuosittain tekee avustusanomuksen seurakuntaneuvostolle, joka käsitellään osana talousarviota. Pitkän aikavälin taloudellinen turva on siis huomattavasti heikentynyt. Toisaalta uusi isompi tila mahdollistaa lippukunnan jäsenmäärän kasvun, joka tuo mukanaan jäsenmaksutuottoja. Aikaisemmin kololla oli mahdollisuus pitää kahta kokousta samaan aikaan, mutta uusi kolo mahdollistaa jopa kolmen kokouksen yhtäaikaisen pitämisen. Tämän lisäksi uudella kololla on kaksi keittiötä, johtajakolo ja varasto sekä toimivat eteiset.

Elo-syyskuussa remontoidaan, siivotaan ja sisustetaan koko lippukunnan voimin!