Mikä Pätkäpupu?

Olarinmäen Samoojat kokoontuvat kesällä 2020 omalle kahteen osaan jaetulle leirille Kattilajärvelle Espooseen. Tarpojien leiriPätkä on 16.7.–18.7.2020 ja sudenpentujen leiriPätkä on 19.7.-21.7.2020. Seikkailijat voivat valita kummalle Pätkälle he haluavat osallistua. Yli 15-vuotiaat voivat osallistua valitsemalleen osuudelle tai koko ajaksi leirille. Pätkien välissä on johtajien oma Pätkä. 

Millainen leiri on Pätkäpupu?

Pätkäpupun kummallekin Pätkälle voi osallistua maksimissaan 50 henkeä. Leirillä toteutetaan perinteistä OMS-henkistä partio-ohjelmaa. Hygieniaan ja muuhun turvallisuuteen kiinnitetään tällä kertaa erityisen tarkkaa huomioita. 

Kuitenkin OMS:n leireille tunnusomaiset piirteet säilyvät mukana ja hauskanpito on taattu! 

Mitä ohjelmaa Pätkäpupulla on?

Leirin ohjelmassa on esimerkiksi  ensimmäiselle Pätkälle suunnattu Pätkärace sekä kummankin Pätkän oma vesisota. Lisäksi leirillä päästään opettelemaan perinteisiä partiotaitoja, kuten tulentekoa, ruuanlaittoa ja kädentaitoja vanhojen ja uusien partiokavereiden kanssa. Leirillä on aikaa ohjelman lisäksi myös esimerkiksi riippumattolöhöilyyn ja järvessä polskimiseen. Lippukunnan tapaan muonituksen loihtimat ihanuudet eivät jätä ketään kylmäksi, paitsi jätski!

Miten huomioimme koronan Pätkäpupulla?

Poikkeuksellinen tilanne on otettu PätkäPupun suunnittelussa huomioon. Kaikki ohjelma ruokailuja myöten tapahtuu väljästi ulkona, käsien pesua ja desinfiointia on tarjolla usein ja yhteisten wc-tilojen siivousta tiivistetään huomattavasti. 

Leirillä yöpyminen tapahtuu normaalia väljemmin ja esimerkiksi oman teltan tai riippumaton mukaan ottaminen on sallittua, jolloin nukkuessakin voidaan tartuntariskien määrä minimoida. Leirillä tullaankin näkemään lähes koko lippukunnan telttakalusto komeuteensa pystytettynä. Lisäksi ylimääräisiä leirin ulkopuolisia kontakteja vältetään molempien pätkien aikana. 

Tänä kesänä leiri on myös mahdollista perua lyhyelläkin varoitusajalla mikäli leiriläinen sairastuu ennen leiriä edes lieviin oireisiin. Leirille voi tietenkin osallistua vain terveenä. 

Mitä maksaa ja miten ilmoittaudun?

Ilmoittautuminen tehdään Kuksassa. Mukaan ilmoittautumaan pääsee tästä linkistä. Ilmoittautuminen on auki kesäkuun loppuun asti. 

Leiri maksaa yhteensä 30€. Leirimaksusta voi halutessaan hakea vapautusta lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen lippukunnanjohtaja Jalmarille osoitteeseen jalmaristenberg@gmail.com. Lippukunnan hallitus käsittelee hakemukset luottamuksellisesti. 

Lisätietoja leiristä tulee lisää lähempänä. Tässä vaiheessa kysymykset voi osoittaa lippukunnanjohtaja Jalmarille (jalmaristenberg@gmail.com).