UKK

KENELLE PARTIOTOIMINTA ON?

Partiossa toimitaan iän perusteella muodostetuissa ryhmissä. Näillä kaikilla on omanlaisensa partio-ohjelma. Partio-ohjelma perustuu viiteen ikäkauteen: 7–9-vuotiaat sudenpennut, 10–12-vuotiaat seikkailijat, 12–14-vuotiaat tarpojat (viimeinen puoli vuotta on koulutusjoukkuetta), 15–17-vuotiaat samoajat ja 18–22-vuotiaat vaeltajat. Lisäksi kaikki yli 22-vuotiaat kuuluvat ryhmään aikuiset.

MITÄ PARTIOSSA TEHDÄÄN?

Partiossa opitaan kädentaitoja, sudenpentukin osaa vuolla. Myös retkeily ja luonnossa liikkuminen on olennaista partiotoiminnalle. Retkeilemme lähiluonnossa, metsässä, vesillä, erämaassa. Retkillä yövytään kämpässä tai teltassa, kesällä ja talvella. Partiossa harjoitellaan myös ensiapua ja pelastuspalvelua, osallistutaan kehitysapu- ja ympäristönsuojeluprojekteihin. Partiossa aikuisetkin leikkivät ja laulavat. Partiossa päätetään yhdessä.

Partiolaiset kokoontuvat viikoittain lippukuntansa kokoontumispaikassa partiokolossa. Koloilloissa ja kokouksissa tehdään aktiviteetteja, jotka rakentuvat erä-, leiri- ja kansalaistaidoista, johtamisesta sekä sosiaalisuuden ja luovan ajattelun taidoista. Lisäksi harjoitellaan kädentaitoja sekä hengellisyyteen, luonnontuntemukseen ja -suojeluun liittyviä taitoja.

MISTÄ SAAN PARTIOHUIVIN?

Partiohuivin saa omakseen 13 eurolla. Huivit maksetaan lippukunnan tilille. Vaihtoehtoisesti voit maksaa huivisi kololla käteisellä tai kortilla. Mikäli maksat huivisi tilille, niin ota kuitti tilitapahtumasta mukaan kokoukseen.
Saaja: Olarinmäen Samoojat ry.
Tili: Nordea FI27 1432 3000 2043 47
Viite: 136
Viesti: partiolaisen nimi ja ryhmä

KUINKA OTAN YHTEYTTÄ?

*Linkki yhteystiedot -sivulle*

MITÄ PARTIO MAKSAA?

Partion jäsenmaksu on n. 60e ja tämän lisäksi on lippukunnan jäsenmaksu 15e. Jäsenmaksujen lisäksi partiolaisen varusteet ja tapahtumaosallistumiset maksavat jonkin verran.

Jäsenmaksuun on mahdollista hakea avustusta piiriltä ja lippukunnan omiin maksuihin on mahdollista hakea avustusta esimerkiksi yksittäiseen tapahtumaan tai koko vuodeksi ja siihen on varattu yhteensä 600€.

Avustushakemus OMS”>Hakemus tulee lähettää lippukunnanjohtajalle Jalmari Stenbergille (jalmari.stenberg@gmail.com).

MITEN MUKAAN?

Lippukunnan toiminnan voi aloittaa 7 vuotta täyttettyään. Kannattaa olla ensin yhteydessä sopivimman ikäkauden ikäkausivastaavaan tai lippukunnanjohtajaan ja kysyä onko ryhmissä tilaa, jonka jälkeen rekisteröityminen tapahtuu tästä. Yhteystiedot löytyvät omalta sivultaan.