Juhlavuosi-merkki

OMS on tunnettu aktiivisesta osallistumisesta ja laadukkaasta toiminnasta. Juhlavuonna haluamme korostaa näitä ominaispiirteitä entisestään, jonka takia suoritamme aivan erityisen juhlavuoden merkin, jonka voi laittaa suoritettuaan koristamaan partiopaitaa. Suoritustapoja on kaksi, riippuen omasta ikäkaudestasi.

Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat

Kuinka monta sormusta oma mahtisormuksesi kerääkään?
Kuinka monta sormusta saat kerättyä?

Suorittamisohjeet ovat yksinkertaiset, käy tapahtumissa ja muista ottaa mukaan huivi! Lippukunnan tapahtumista, joissa on mukana koko ikäkausi tai lippukunta kerätään huiviin kiinnitettävään mahtisormukseen pienempiä sormuksia. Kun mahtisormuksessasi on kiinni kuuden tapahtuman sormukset, olet ansainnut itsellesi juhlamerkin!

Sormuksia on jaossa ainakin seuraavissa tapahtumissa vuoden aikana: Nietos 2017, kakkuskaba, Haltia-retki, lippukunnan synttärit, hobitti, partioparaati, Yhteisvastuu-retket, Citykani, syysstartti, lippukuntaretki ja puurojuhla.

Samoajat, vaeltajat ja aikuiset

OMSin johtajat kilpailevat juhlavuonna 2017 aktiivisimman johtajan tittelistä. Palkintona on luvassa OMSin juhlatuote, joka julkaistaan myöhemmin sekä mainetta ja kunniaa.
Vuoden kuluttua palkitaan aktiivisin henkilö sekä 2 ikäkakauden (ikäkaudet: samoajat, vaeltajat ja aikuiset) parasta (pois lukien lippukunnan aktiivisin henkilö tästä sarjasta).
OMS edustus lippukunnan, EPT:n, piirin ja SP:n tasolla lasketaan myös kilpailuun, mutta pääasiassa kilpaillaan siitä, kuka on aktiivisin OMS. (Esimerkiksi saat pisteitä siitä, jos samoaja menee OMSina vimmalle tai aikuinen johtaa piirin tapahtuman).

Pisteiden merkkaaminen

Pisteiden merkkaaminen tapahtuu oma-aloitteisesti pisteidenlasku sheetsiin, paitsi tapahtumanjohtajan vastuulla on merkata tapahtuman osallistujat. Eli merkkaa omat pisteesi, mutta ole rehellinen niin voidaan sitten palkita oikea tyyppi vuoden lopuksi.
Aloita homma muokkaamalla oma nimi listaan ja pidä pistetaulukkoasi ajan tasalla kuluvan vuoden ajalla, sillä tapahtumien pisteet tulee merkitä kuukauden sisällä tapahtumasta.
Merkkaa oikeaan sarakkeeseen saamasi PISTEMÄÄRÄ ja laske vanhat pisteet kyseisestä sarakkeesta mukaan.

Pisteet

Pisteitä ei saa tavallista viikkotoiminnan kokouksista (paitsi sijaistamisesta) tai suunnittelukokouksista. Pääasiassa pisteitä tulee, jokaisesta kuksailmottautumista vaativasta tapahtumasta.
Puolen vuoden pestiksi luokitellaan noin puoli vuotta kestävä ryhmänjohtamispesti, hallituspesti, ikävapesti tai muu pesti, johon on käyty pestikeskustelu.
-Puolen vuoden pesti 10p (vaikka olisi useampi pesti niin tämän voi ottaa vain kerran per puoli vuosi)
-Tapahtumaan osallistuminen 1p/päivä
-Tapahtuman/projektin johtaminen lippukunnassa 5p
-Tapahtuman osa-alueen johtaminen lippukunnassa (esim. ikäkausiretken muonitus) 3p
-Kolotalkoisiin  tai varainhankinta-tapahtumaan osallistuminen lippukunnassa (sekä muista erikseen mainituista tapahtumista) 3p
-Kokouksen sijaistaminen lippukunnassa 1p
-OMS huivin pitäminen partioviikolla “siviilissä” 1p /päivä (Partioviikkona maksimipistemäärä jonka voi kerätä on 8 eli 7 päivää + 1 tapahtuma)
Kyseessä on siis OMSin johtajiston aktiivisuuskisa ja tarkoitus on katsoa, kuka on aktiivisin OMS eli piirin tapahtumiin tulee ilmottautua OMSina sekä pitää OMS huivia kaulassa, jotta on oikeutettu pisteen saamiseen.
Mikäli ohjeissa on jotain epäselvää, ota yhteyttä Petrinaan (petrina.miettinen(at)icloud.com tai 0505608008).