Artikkelit

Osta oma OMS-joulukuusi ja tue Amerikan Jamboreelle lähitijöitä sekä lippukunnan toimintaa!

Nyt joka kotiin oma OMS-joulukuusi! Kuuset ovat kotimaisia ja hyvälaatuisia. Ostamalla kuusen tuet Olarinmäen Samoojien partiotoimintaa. Tilaa kuusi alla olevasta linkistä 30.11.18 mennessä. Joulukuusen voi maksaa ja noutaa Kuitinmäen koululta 20.12 illalla (tarkemmat ohjeet kuusen ostaneille). Joulukuusen hinta on 50€, kotiinkuljetus Espoon sisällä 30 ensimmäiselle varaajalle (15€). Linkki tilauslomakkeeseen: lyli.fi/kuusimyynti Lisätiedot: einari.stenberg@gmail.com

Lippukuntaretki 30.11.-2.12.

Syksy kulkee mukavasti mutta joillakin saattaa olla pientä kaipuuta lomalle. Ei hätää, sillä koko lippukuntamme yhteinen retki Lagomorpha lomailee järjestetään Kiljavan leirikeskuksessa 30.11.-2.12! Luvassa upeaa ohjelmaa, parhaita kavereita, maittavat lomasapuskat ja tietenkin lomaa arjesta!

Ilmoittaudu mukaan 26. 11 mennessä osoitteessa https://lyli.fi/lomaretki! Kuljetukset molempiin suuntiin sujuvat rennon mukavasti tilausbusseilla. Lomalle hintaa on 25 €, omillaan asuvat opiskelijat 12,5 € ja yhdeksi yöksi osallistuvat sudenpennut 20€. Retki kestää siis kaksi päivää, mutta sudenpennuille on mahdollisuus lähteä jo lauantaina kello 16-18 välillä, tarkka aika ilmoitetaan lähempänä. Tilauskuljetusta lauantaina ei kuitenkaan ole, vaan retkeltä lähdetään yhteiskyydein. Seikkalijat ja sitä vanhemmat yöpyvät lämmitetyissä puolijoukkueteltoissa. Sudenpennut nukkuvat lähtökohtaisesti sisällä, mutta pääsevät halutessaan kokeilemaan toisena yönä puolijoukkueteltassa yöpymistä!

Retkenjohtajana toimii Sauli Sillanpää (0445889978, sauli.sillanpaa@gmail.com), joka vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Mukavaa syksyn jatkoa ja nähdään loman merkeissä retkellä!

Seurakuntavaalit saapuvat syksyllä

Lippukuntamme jäsen Kira valittiin seurakuntaneuvostoon edellisissä seurakuntavaaleissa ja hän on nyt toiminut seurakuntaneuvostossa viime vaalikauden. Kysyimme Kiralta muutamia kysymyksiä ja hän vastasi:

Mitä partioon liittyvää neuvosto on päättänyt/käsitellyt sun kaudella?

– Toimintarahat on joka vuotinen keskustelu, jossa partiolaisten ääntä on pidettävä esillä. Säästöjä on tehty ns. juustohöylä-periaatteella, eli kaikista työmuodoista on leikattu. Partiolaisten osa on kuitenkin vuokrat, joista on saatu pidettyä kiinni puheenvuoroilla ”jos niistä leikataan niin silloin osa lippukunnista kaatuu”.

– Tasaisin väliajoin on noussut myös keskusteluun ”voisiko koloja yhdistää”. Joka on tietty asia jossa partiolaisen on hyvä olla selittämässä miksei näin voi tehdä ihan vaan hallinnollisesta syystä.

Mikä olisi voinut mennä toisin jos siellä ei olisi ollut partiolaisten messissä?

– Edellisten lisäksi esim. viime vuonna jaettu yhteisvastuun ylimääräinen raha oli mennä rukouslaulajien pullaan. Partiolaiset on validi vaihtoehto moneen, jos joku muistaa heidän olemasssa olon.

Mitä sellaista partiolaisilla on joka hyödyttää neuvostotyöskentelyä yleisellä tasolla? 

– Ymmärrystä siitä millaisia nuoret on, millaisiin muutoksiin nuoret ovat valmiita ja mitä ei-eläkeläisten päässä alueella liikkuu.

Mitä esim.vaeltajaikäinen/aikuinen partiolainen saa/hyötyy neuvostossa toimimisesta? 

– Neuvostossa oppii perustelemaan asiansa ihmisille jotka eivät ymmärrä kontekstia ollenkaan. Samoin toimiminen eri-ikäisten ihmisten kanssa on kehittynyt. Kokouskäytännöt ovat huomattavasti jäykempiä kuin partiossa, joten siihen pitää varautua, mutta siinä voi myös oppia paljon. Samoissa toimikunnissa pyörii ihmiset mm. kunnanvaltuustoista, joten verkostoitumiseen neuvosto on erittäin hyvä.

Saako sieltä pahaa kokouspullaa? Onko se meriitti CVseen?

– Kokouspulla on yleensä hyvää, CV-mainintana pitkäjänteinen vaalein valittu luottamustoimi on aina hyvä!

Mamaduudelien retki Nuuksioon Urjalle

Me olemme Mamaduudeleita eli 12-14 vuotiaita ihmisiä. Olimme 14-15.4 retkellä Nuuksiossa Urjalla, jossa teimme ruokaa ja leikimme metsäleikkejä, kuten kirkonrottaa, toffeeta ja tukin kaatoa. Itse suunnittelemamme ruoka oli hyvää, vaikka pekonia olisikin voinut olla enemmän.

 

Retkellä oli parasta yhdessäolo ja hauskat hetket johtajien kanssa. Sää oli myös aurinkoinen ja lämmin, mutta yöllä oli kylmä.  

Suunnittelimme retken ohjelman, ruuan ja varustuksen yhdessä johtajiemme kanssa. Suunnittelu oli helppoa, mutta pitkäkestoista. Joissain asioissa suunnittelumme meni hyvin, kun taas joissain johtajat kyseenalaistivat mielestämme hyvät ideat. Opimme, että hyvät varusteet, kuten lämpimät vaatteet ovat retken avainasia ja suunnittelussa tulee huomioida monia asioita.

 

– Mamaduudelit

Koulutusjoukkueen kokemuksia Itillä

Olimme Itillä 9-10.3 auttamassa johtajia järjestämään retkeä. Autoimme pääasiassa keittiössä sekä ohjelmassa. Erityisesti mieleemme jäi lämpimien voileipien teko sudenpentujen kanssa. Ohjelmassa annoimme sudenpentujen koota trangiat, minkä jälkeen lapset saivat koota voileipänsä ja paistaa ne pannulla. Sudenpennut pitivät leivistä paljon. Viimeisessä ohjelmassa oli myös hauskaa. Sudenpentujen piti kiertää rasteja, joilla me olimme auttamassa.

Retken hyvät puolet olivat, että saimme olla johtotehtävissä, sekä keittiössä hommissa. Myös rastihommissa oli hauskaa, koska rastin hahmoon eläytyminen oli mukavaa, mutta joskus sudareiden johtaminen oli vähän vaikeaa, yleensä sudenpennut osasivat kuitenkin käyttäytyä.

– Koulutusjoukkue

Lisää retken tunnelmia pääsee seuraamaan lippukunnan flickristä linkin takaa: https://www.flickr.com/photos/olarinmaensamoojat/albums/72157667182492238